Paris Saint-Germain heeft zeer goede zaken gedaan in de groepsfase van de Champions League. De sjeikenclub versloeg RB Leipzig met 1-0 en heeft nu een beter onderling resultaat dan de blikjesclub uit Duitsland. Dat kan over 2 duels nog weleens de doorslag gaan geven.

Danny Makkelie gaf al vroeg een strafschop aan PSG. Maar was het wel een pingel? Ziggo Sport-analist Danny Blind vond bijvoorbeeld van niet. “Veel te makkelijk gegeven.” Maar Kevin Blom riep Makkelie niet naar het schermpje van de VAR, dus bleef de strafschop staan. Geen duidelijke fout dus. Check hier de beelden van de overtreding van Marcel Sabitzer op Angel Di Maria en de benutte strafschop van Neymar (1-0).

Onderling resultaat

RB Leipzig kreeg wel wat kansen. Met name Yussuf Poulsen en Emil Forsberg hadden hun vizier niet op scherp staan. Maar Leipzig móést wel een resultaat gaan halen in Parijs. Dit omdat het duel in Leipzig in 2-1 voor de blikjesclub eindigde. Dat betekent dus dat PSG een beter onderling resultaat zou gaan afdwingen.

Dus maar volle bak wisselen in de tweede helft. Justin Kluivert erbij. De nieuwe spits Alexander Sorloth erbij. Maar Paris Saint-Germain hield stand. Daardoor hebben beide clubs nu 6 punten na 4 wedstrijden. Dat betekent dus dat PSG zou doorgaan, vanwege het betere onderling resultaat op uitdoelpunten: 2-1 in Leipzig, 1-0 in Parijs.

Stand:

1. Manchester United 4-9

2. Paris Saint-Germain 4-6*

3. RB Leipzig 4-6

4. Istanbul Basaksehir 4-3

*PSG heeft een beter onderling resultaat dan RB Leipzig

Paris Saint-Germain RB Leipzig

Paris Saint-Germain RB Leipzig

Paris Saint-Germain RB Leipzig