Net op tijd is FC Barcelona weer aan het winnen geslagen in Camp Nou. Na 3 thuisnederlagen op rij werd met moeite gewonnen van Real Mallorca: 2-1. Memphis Depay luisterde zijn rentree in de basis op met een doelpunt.


Door de reeks nederlagen in eigen huis verloor Barcelona bijna de 2e plek aan Sevilla. Net op tijd werd weer gewonnen en daardoor staat Barcelona nu weer 2e. Het verschil is nu 2 punten met nog 4 wedstrijden te spelen. Champions League-voetbal lijkt wel zeker. Het verschil met nummer 5 Real Betis is 9 punten, al heeft de 2e club uit Sevilla nog 1 wedstrijd in te halen.

Van Halst kiest voor Frenkie en danst erop los

Xavi koos weer een keer voor Frenkie de Jong en Memphis Depay in de basis. Voetbalanalist bij Ziggo Sport Jan van Halst maakte zichzelf nog volstrekt belachelijk door in een vergelijking tussen Barça en Real Madrid Frenkie de Jong te verkiezen boven Toni Kroos. Van Halst heeft blijkbaar weinig naar Barcelona gekeken de laatste tijd. Het dansje van Van Halst in de rust maakte alles weer goed.

Keuze voor Depay loont

Terug naar de wedstrijd. Xavi gaf De Jong en Depay het vertrouwen, maar alleen die laatste betaalde dat terug. De Jong speelde onzeker, Depay speelde met flair. Hij maakte ook de 1-0. Na een mooi passje van Jordi Alba rondde Depay keihard af.

Spannend tot het laatst

Barça had de bal maar creëerde niet veel. In de 2e helft verdubbelde Sergio Busquets de score. Via Antonio Raillo werd het toch weer spannend. En dat tegen een matig Mallorca dat maar net boven de streep staat in LaLiga.

Depay weer nieuwe optie voorin

Toch waren de 3 punten eindelijk weer voor Barcelona en dus gaat Xavi met vertrouwen op weg naar Champions League-voetbal en hopelijk voor Barça de 2e plaats. En dat met een nieuwe optie voorin: Memphis Depay. En een ander mooi moment was de invalbeurt van Ansu Fati. Het grote aanvallende talent van Barça is eindelijk weer terug na maandenlang blessureleed. Dat wordt dringen voorin.