Giovanni van Bronckhorst heeft met zijn ploeg Rangers FC een negatief Champions League-record te pakken. Door de nederlaag op Ibrox tegen Ajax (1-3) van dinsdagavond verlaten de Schotten het miljoenenbal met 0 punten én een mega-negatief doelsaldo als het slechtste CL-team ooit. Die laatste statistiek doet ‘Gio’ helemaal niets.


“Of dat record wat met me doet? Nee, ik heb de Champions League ook een keer gewonnen. Ik heb beide pieken en dalen meegemaakt. Reëel gezegd is dit niveau voor ons gewoon nog te groot.”

Ook baalde de Nederlandse trainer van de snelle tegengoal: door toedoen van Steven Berghuis leidde Ajax al na 4 minuten met 0-1. Na een goal van Mohammed Kudus liep Ajax uit. Na een benutte penalty van James Tavernier leek er nog iets mogelijk, maar invaller Francisco Conceição scoorde meteen tegen en bepaalde daarmee de eindstand.

‘Niet meegedaan’

“Die 1e snelle tegengoal is niet iets dat je wil in een thuiswedstrijd”, vervolgde Van Bronckhorst. “Ik had alleen het laatste kwartier het gevoel dat er iets te halen viel. We hadden nog een kans met Alfredo Morelos en komen op 1 doelpunt verschil na die penalty, maar na het eerstvolgende omschakelmoment ligt de bal er bij ons in.”

Maar: Rangers moet door, weet ook Van Bronckhorst. “We moeten snel weer spelen. De knop moet om. We hebben meer rust qua dagen en zullen fris moeten worden.” De CL zit er definitief op. Hoe hij erop terugkijkt? “Het is mooi dat we dit mee hebben mogen maken en ons mogen plaatsen. We gaan nu door in de competitie en de nationale beker.”

Positie Van Bronckhorst bij Rangers

Over zijn eigen positie hoeft hij niks te vrezen, besloot Van Bronckhorst. “De CL was een niveautje te hoog. Het was teleurstellend, maar binnen de club is het rustig en voel ik de steun.”