FIFA stevent mede dankzij het WK in Qatar af op een recordbedrag aan inkomsten. Naar verwachting komen de verdiensten aan het eind van dit jaar boven de 7 miljard dollar (omgerekend 6,3 miljard euro) uit en dat is ongeveer 600 miljoen dollar meer dan begroot.


Voorzitter Gianni Infantino van de FIFA presenteerde de cijfers op het congres in Doha en zei dat de bond er financieel “geweldig” voorstaat.

Ondanks corona toch meer inkomsten

De mondiale bond heeft ondanks de coronapandemie toch de inkomsten uit televisierechten, sponsoring en marketing zien toenemen en rekent erop dat tegen de tijd van de finale van het WK op 18 december de inkomsten uit rechten voor het uitzenden van de voetbalwedstrijden tot “recordhoogten” zullen stijgen.

Herstelgeld, maar nog zat in reservepot

De financiën zijn zo florissant dat de FIFA meer dan een miljard dollar kon uitgeven aan herstelmaatregelen vanwege de coronapandemie. Desondanks vloeide er een bedrag van 5,5 miljard dollar naar de reservekas, een stijging met 21 procent. “De financiële positie van de organisatie blijft gezond en robuust”, oordeelden de accountants van de bond.