Nergens ter wereld zal het verdriet om de dood van Diego Armando Maradona zo groot zijn als in 2 steden: Buenos Aires en Napels. Maradona speelde van 1984 tot 1991 voor Napoli, de club die hij in 1987 en 1990 kampioen van Italië maakte.

De lichten van het Stadio San Paolo, het stadion van Napoli, blijven de hele nacht aan. De club speelt donderdagavond thuis tegen Rijeka in de Europa League en zondagavond wacht opnieuw een thuiswedstrijd, dan tegen AS Roma. Clubpresident Aurelio De Laurentiis heeft aangekondigd donderdag het hele duel een afbeelding van Maradona te willen tonen op de stadionschermen.

Burgemeester kind van de club

Burgemeester Luigi de Magistris van Napels, die als kind al bij alle thuiswedstrijden op de tribune stond, zal snel besluiten om het Stadio San Paolo (uit 1960) te vernoemen naar Diego Maradona. De club had enkele jaren geleden al een verzoek ingediend voor deze naamswijziging, maar nu zal daar dus ook gehoor aan worden gegeven.

‘Het is tijd voor tranen’

Napoli liet op social media uiteraard ook van zich horen. “Iedereen verwacht een reactie van ons. Maar hoe kunnen we woorden vinden voor de pijn die we nu doorstaan? Het is tijd voor tranen. Later zullen er woorden zijn.”

null


Intitoliamo lo Stadio San Paolo a Diego Armando Maradona!!!

null


Tutti si aspettano le nostre parole. Ma quali parole possiamo usare per un dolore come quello che stiamo vivendo? Ora è il momento delle lacrime. Poi ci sarà il momento delle parole.Diego pic.twitter.com/mjwhrSczPG

null


Hanno acceso le luci del San Paolo per salutare Diego ✨ #napoli pic.twitter.com/PYvsypJLIZ

null


Nápoli. pic.twitter.com/V5MebJAJP1