AS Monaco is nog altijd kansrijk voor de 3e plaats in de Ligue 1. Die positie geeft recht op deelname aan de voorronde van de Champions League. Mede door een goal van invaller Myron Boadu won Monaco, 4e op de ranglijst, op bezoek bij nummmer 3 Stade Rennais: 2-3.


Boadu viel na 72 minuten in en tekende 5 minuten later voor de 1-3, zijn 3e goal dit seizoen in de Ligue 1. In de blessuretijd deed de thuisploeg nog wat terug, maar verder kwam Rennais niet.

Stand van zaken

AS Monaco heeft 53 punten na 32 (van de 38) wedstrijden. Stade Rennais heeft 3 punten meer. Nummer 2 Olympique Marseille heeft 59 punten na 31 duels. De nummer 4 van Frankrijk speelt volgend seizoen in de Europa League.

LaLiga

Ook in LaLiga was 1 wedstrijd. Weinig spektakel bij het duel tussen Real Sociedad en Real Betis: 0-0. In de slotseconden moest Sociedad nog met 10 man verder na een 2e gele kaart (en dus rood) voor David Silva.

Real Sociedad staat 6e in de Spaanse competitie, Real Betis 5e met 2 punten meer. Beide ploegen hebben nog 6 wedstrijden te gaan. De top-4 gaat de Champions League in, de nummer 5 speelt volgend seizoen in de Europa League. De nummer 6 moet het doen met deelname aan de Conference League.