Doelman Mark Flekken kan zich opmaken voor een finale! De Nederlandse doelman won dinsdag met zijn ploeg SC Freiburg de halve finale van het Duitse bekertoernooi van HSV met 3-1. Een historische overwinning, want Freiburg stond nog nooit eerder in de finale van de beker.


Freiburg schoot tegen HSV uit de startblokken en stond na 35 minuten spelen al met 3-0 voor. De 3e goal viel uit een benutte strafschop, nadat Freiburg-verdediger Nico Schlotterbeck tegen zijn hoofd was getrapt.

Eretreffer voor HSV

HSV kon na de 3 goals van Freiburg geen vuist meer maken. Alleen Robert Glatzel wist Mark Flekken in de slotfase nog te passeren en zorgde daarmee voor een ‘eretreffer’ voor de thuisploeg.

Mooi jaar voor Mark Flekken

Voor doelman Mark Flekken is dit seizoen in ieder geval een prachtig seizoen: niet alleen staat de Nederlander in de finale van de Duitse beker, maar eerder dit jaar debuteerde de keeper al in het Nederlands elftal.

Finale Duitse beker

De kersverse Oranje-international speelt op 21 mei in het Olympiastadion in Berlijn de finale tegen de winnaar van RB Leipzig – Union Berlin.

Check hier de strafschop en de ‘kopschop’ bij Nico Schlotterbeck: