Manchester United heeft maandagavond een krappe 1-0-zege geboekt op Aston Villa in de 3e ronde van de FA Cup. In eigen huis werd gewonnen door een goal van McFred: een assist van Fred en een goal van Scott McTominay.


De ploeg van trainer Steven Gerrard, die bij de opkomst uitgejouwd werd door het publiek van Manchester United, verdiende eigenlijk meer. Maar na 90 minuten stond Aston Villa toch met lege handen.

VAR

McTominay opende al na 10 minuten de score door een perfecte voorzet van Fred met het hoofd te verlengen. Daarna nam Aston Villa de regie in handen en kreeg het kansen via Ollie Watkins (lat) en helaas voor hen bleek David de Gea weer eens een sta in de weg.

Na de thee leek Aston Villa langszij te komen. Danny Ings scoorde na een slim ingestudeerde vrije trap. Maar… De VAR ging zich ermee bemoeien en kwam na 3 minuten en 36 seconden tot de conclusie dat scheidsrechter Michael Oliver naar het scherm moest komen.

De scheidsrechter zag dat Jacob Ramsey buitenspel stond en hij hinderde Edinson Cavani, die overigens geen moeite deed om Ramsey te ontwijken. Dus ging de goal niet door, pech voor Aston Villa. Even later stond Ings buitenspel en ging er wederom een doelpunt niet door, op deze beslissing was overigens niks aan te merken. Daarmee was wel het verzet van Villa gebroken, dat ManUtd geen moment meer in gevaar bracht.