Manchester City is weer koploper in de Premier League. De ploeg van trainer Pep Guardiola kreeg het benauwd nadat het 0-0 stond in de rust tegen Brighton & Hove Albion, maar na de thee kwam alles goed. Na een paar mazzelgoals werd het uiteindelijk 3-0.

Riyad Mahrez frommelde zich kort na rust door de verdediging van Brighton en schoot via het been van een verdediger raak. Keeper Robert Sánchez was kansloos.

Meer geluk

Even later had Manchester City nóg meer geluk. Een afstandsschot van Phil Foden werd aangeraakt onderweg waardoor Sánchez weer niks te vertellen had: 2-0. De laatste goal van Bernardo Silva ging er zonder een been of lichaamsdeel van iemand uit Brighton in. De Portugees liet Sánchez voor een 3e keer kansloos.

Door de overwinning heeft Manchester City weer een puntje meer dan Liverpool. Er zijn nog 6 wedstrijden te spelen in de Premier League.