Steven King verkocht illegale streams van wedstrijden in de Premier League, in 2019 kreeg hij daar al een celstraf voor van 7 jaar en 4 maanden. Nu is maandag besloten door de rechter dat daar ook een boete bij hoort. Als hij de boete van bijna 1 miljoen pond niet binnen 3 maanden betaalt, komen er nog eens zes jaar en 8 maanden bovenop zijn resterende gevangenisstraf.


De Premier League zegt blij te zijn dat hij hard wordt aangepakt en dat er echt werk gemaakt wordt van het straffen van illegale streams. “We hebben aangegeven dat de boetesom naar instanties moet gaan die zich bezighouden met het bestrijden van deze criminele activiteiten.” Het exacte bedrag is 963 duizend pond.

Ook geeft Kevin Plumb, adviseur van de Premier League, een waarschuwing naar de kijkers van illegale streams: “het is gewoon een criminele activiteit die je onderneemt, buiten dat kan je ook heel makkelijk gehackt of gefraudeerd worden.

Een afschrikkend voorbeeld

Men hoopt dat met deze harde straffen het een afschriksysteem heeft voor illegale streamingsdiensten. De Premier League heeft dit voor elkaar gekregen in samenwerking met FACT, een federatie die tegen copyrightdiefstal strijdt. Kieron Sharp, 1 van de managers van FACT,