Luuk de Jong maakte dinsdagavond zijn 4e goal van het seizoen voor Sevilla FC. De 30-jarige spits van Oranje scoorde in de 0-3 zege bij CD Ciudad de Lucena, dat uitkomt op het 4e niveau in Spanje. Sevilla ging daarmee eenvoudig door in de Copa del Rey.

Óscar Rodríguez maakte na 2 minuten al de 0-1 voor Sevilla en na een kwartier spelen verdubbelde De Jong de voorsprong al. Joan Jordán schoot kort voor rust nog een strafschop binnen en daarmee was het wel gedaan tegen het clubje uit de Tercera División. De Jong mocht in de rust dan ook al douchen en kon de 2e helft rustig toekijken, maar zag geen doelpunten meer.

La Liga en Champions League

De Jong scoorde eerder dit seizoen al 2 keer in La Liga (tegen Cádiz en FC Barcelona) en in de Champions League de winnende tegen Stade Rennais. Vorig seizoen kwam De Jong tot 10 goals in 46 duels voor Sevilla, waarvan 3 in de beslissende fase van de Europa League.

Geen topclubs

Real Madrid, FC Barcelona en Real Sociedad en Athletic Bilbao komen in de 1e ronde van de Copa del Rey nog niet in actie. Zij spelen begin januari in Sevilla nog om de Spaanse Supercopa, dat sinds vorig jaar in toernooivorm wordt gespeeld met 4 clubs. De 2 clubs uit Baskenland bereikten vorig seizoen de bekerfinale die in Sevilla zou worden gespeeld, maar vanwege het coronavirus kwam het daar niet van. Real Sociedad en Athletic Bilbao zagen namelijk geen waarde in een bekerfinale zonder supporters en dus werd er besloten om niet te spelen.