PSV zou deze zomer al dolgraag Luuk de Jong willen verleiden tot een terugkeer naar Eindhoven. Die wens leeft al maanden in het Philips Stadion en bij de bestuurders, meldt het AD.

Samen met Marco van Ginkel, Davy Pröpper en André Ramalho zou hij een ervaren as kunnen vormen bij PSV. 

2-jarig contract

Of het lukt? De kans werd tot een paar weken geleden minimaal geacht. PSV is bezig met een kapitaalinjectie onder leiding van topcommissaris Robert van der Wallen, waarmee de aanval op Ajax moet worden ingezet. Het is geen geheim dat zowel Van der Wallen als de directie De Jong graag terug zien komen.

Probleem is dat De Jong nog een 2-jarig contract bij Sevilla heeft en bovendien een fors salaris. Bronnen rond De Jong gaven deze week aan het ED aan dat hij geen haast heeft om terug te komen en dat er alleen iets verandert als er bij Sevilla iets verandert. Hij is volgens intimi gelukkig in Sevilla en voelt alleen iets voor een terugkeer als hij daar weg zou moeten. 

Sevilla kijkt op dit moment naar mogelijkheden om een nieuwe spits aan te trekken. Wat dit betekent voor De Jong is volgens Spaanse journalisten die Sevilla volgen nog volstrekt onduidelijk. De Jong speelde tussen 2014 en 2019 al voor PSV en pakte met de club 3 landstitels.