De heenwedstrijd in de kwartfinale van de Champions League tegen Benfica is een prooi geworden voor Liverpool: 1-3. Toch zal trainer Jürgen Klopp niet helemaal tevreden zijn, het tweeluik had al beslist kunnen zijn. Liverpool vergat Benfica echter te vermorzelen.


Vanaf minuut 1 was Liverpool heer en meester in Portugal. Dat resulteerde al vrij snel in een hele hoop kansen, alleen Benfica-keeper Odisseas Vlachodimos had er zin in. Hij redde een paar keer uitstekend.

Geen beslissing

Toch was Vlachodimos kansloos bij het openingsdoelpunt van Ibrahima Konaté. De jonge Franse verdediger van Liverpool kopte raak nadat iedereen hem ondanks zijn 1,93m over het hoofd zag. Even later kon Vlachodimos nogmaals vissen nadat Sadio Mané de bal na een sublieme Liverpool-aanval binnen kon tikken: 0-2.

Kwam Benfica er dan helemaal niet uit? Op een klein momentje na waarbij Rafa Silva over schoot niet. De 3-0 van Liverpool leek een stuk dichterbij. Die had er net voor rust móéten komen. Mo Salah ging oog-in-oog met Vlachodimos na de zoveelste prachtpass van Trent Alexander-Arnold. Salah vergat echter te scoren en zag niet – of wilde niet zien – dat Mané langs hem vrij liep.

Bijna exacte kopie van Ajax-thuis

Na de thee zagen we ineens een heel andere wedstrijd. Geen idee wat er in de thee zat bij Benfica, maar zij gingen na de pauze als de brandweer. Daarbij werden ze geholpen door een foutje van Konaté. De Fransman wilde iets doen wat zijn benen niet uit konden voeren, Ajax-beul Darwin Núñez profiteerde: 1-2.

Liverpool wist daarna niet meer hoe het moest voetballen. De ploeg had veel balbezit, maar deed daar nauwelijks wat mee. Benfica kreeg in de omschakeling daardoor de ruimte. Toch kon de ploeg de gelijkmaker niet forceren.

Toch beslist?

Allison Becker maakte het nog 2 keer heel spannend voor de fans van Liverpool door flink te treuzelen terwijl hij in balbezit was en er aanstormende Benfica-spelers op hem af kwamen. Het duel leek af te stevenen op 1-2, maar door een gelukje kon Luis Díaz de 1-3 nog maken. Vlachodimos voorkwam in de absolute slotfase nog de 1-4 van Diogo Jota.

Duel beslist? Volgende week woensdag is de return in Liverpool.