Liverpool doet nog altijd mee in de strijd om de titel in de Premier League. Dinsdagavond werd na een moeizame wedstrijd nipt gewonnen van het Aston Villa van Liverpool-legende Steven Gerrard. De ploeg van Jürgen Klopp won met 2-1.

Vanaf minuut 1 stond er 220 volt op de benen bij alle spelers. Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter John Moss vlogen ze allemaal als beesten over het veld. Dat leverde een leuke openingsfase op.

Brutaal Aston Villa

De Braziliaan Douglas Luiz liet Villa Park al snel juichen. Hij zette de thuisploeg op voorsprong nadat de verdedigers van Liverpool allemaal omver kiepten. In de rebound kon Luiz de 1-0 op het scorebord zetten. Bij Liverpool waren ze boos, zij hoopten op een overtreding.

Lang bleef die voorsprong niet staan, want nog geen 5 minuten later was het alweer gelijk. Na een ouderwetse scrimmage kwam de bal voor de voeten van Joel Matip, die in een leeg doel binnen kon tikken: 1-1.

Mané goudhaantje

Bij Liverpool viel Fabinho met een hamstringblessure uit, niet echt fijn als je bedenkt als er nog 2 speelrondes in de Premier League en 2 finales op het programma staan. Desondanks werd Liverpool wel beter naarmate de wedstrijd vorderde. Voor rust bleven de grote kansen echter uit.

Na de pauze stormde Liverpool richting het doel van Emiliano Martínez. Invaller Thiago hielp Liverpool daarbij een handje. De Spanjaard zette goed druk en na een slim balletje van Diogo Jota stond Luis Diaz in een-tegen-een-situatie. De Colombiaanse aankoop liet maar weer eens zijn klasse zien en legde de bal op het hoofd van Sadio Mané, de Senegalees maakte de 1-2.

Ings mist kans op kans

Nadat Liverpool voor het eerst op voorsprong kwam, waren de beste kansen voor Aston Villa. Met name in de persoon van Danny Ings. De oud-spits van Liverpool vond alleen iedere keer net niet het net. Al was dat niet helemaal waar, want Ings scoorde een buitenspelgoal.

Met samen geknepen billen kwam Liverpool de slotfase door en sleepte het de 3 punten binnen. Daardoor ligt de titelstrijd nog altijd wel open, al moet de ploeg van Virgil van Dijk hopen op een foutje van Manchester City. Die ploeg heeft evenveel punten als Liverpool, maar wel een beter doelsaldo (+3) en een wedstrijd minder gespeeld.