Paris Saint-Germain heeft dinsdagavond laat de komst van Lionel Messi nog eens officieel bevestigd. De aanvoerder van Argentiniƫ tekent voor 2 jaar met een optie tot nog ene jaar. De 34-jarige Argentijn zag zijn contract bij FC Barcelona de voorbije zomer aflopen en is verheugd met zijn overgang naar Parijs.

Die stad schudde dinsdag heel de dag op haar grondvesten. In zijn 1e statement als speler van PSG gaf Messi blij te zijn dat hij aangekomen was in de Franse hoofdstad. “Ik kijk ernaar uit om hier te beginnen”, aldus Messi.

Volle bak

“Het is een nieuw hoofdstuk en alles aan Paris Saint-Germain komt overeen met mijn ambities. Ik weet hoe talentvol de selectie en de staf is en ben vastberaden om hier iets moois neer te zetten.” Ook heeft Messi zin om met zijn nieuwe teamgenoten te voetballen. “Ik kan niet wachten om het Parc des Princes te betreden.”

Messi zal naar alle waarschijnlijkheid zijn oude rugnummer 30 dragen. Dat deed hij in zijn jonge jaren bij Barcelona, maar in de Franse Ligue 1 is juist dat cijfer gereserveerd voor reservekeepers. Het verhaal gaat dat Neymar nummer 10 had aangeboden, maar Messi dat weigerde. Er is nu gevraagd om een uitzondering te maken.