Liverpool staat met 1,5 been in de kwartfinales van de Champions League. In Boedapest, waar de wedstrijd vanwege coronagezeik werd gespeeld, werd gewonnen van RB Leizpig: 2-0. Persoonlijke fouten deden de Duitse uiteindelijk de das om.

Vorig jaar, tijdens het coronaseizoen, haalde Leipzig nog de halve finales. Toen werden ze uiteindelijk uitgeschakeld door PSG, dat vanavond aan de hand van Kylian Mbappé over Barcelona heen walste.

Foutjes, bedankt

Het was een beetje een sfeerloze bedoeling in Boedapest en de wedstrijd bracht in de 1e helft ook weinig hoogtepunten. Liverpool had kunnen scoren, maar Mo Salah en Sadio Mané misten.

Dat maakte het duo na de pauze goed. Salah scoorde na een blunder van Leipzig-captain Marcel Sabitzer en Mané profiteerde van een slippertje achterin. Daarmee was de wedstrijd ook gelijk klaar en zo lijkt Liverpool dus al zeker te zijn van de volgende ronde.

Klopp vs. Nagelsmann: 3-0

Het was voor de 3e keer dat Julian Nagelsmann tegenover collega-trainer Jürgen Klopp stond. Tijdens de 2 eerdere edities won Klopp ook al van de talentvolle trainer, die toen nog voor de groep stond bij Hoffenheim. Over ongeveer een maand, op 10 maart om precies te zijn, is de return in Liverpool.