Een nieuwe nederlaag voor Tottenham Hotspur in de Premier League. Steven Bergwijn en zijn teamgenoten verloren met 1-0 van Brighton & Hove Albion. Leandro Trossard scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd.

De ploeg van José Mourinho staat 6e in de competitie, met al 11 punten achterstand op koploper Manchester City. Tottenham Hotspur moest het afgelopen donderdag al afleggen tegen Liverpool: 1-3. De club uit Londen raakte in die wedstrijd ook topschutter Harry Kane kwijt, die een enkelblessure opliep en waarschijnlijk een paar weken aan de kant staat.

Gareth Bale begon tegen Brighton in de basis als vervanger van Kane, maar de teruggekeerde Welshman kon weinig uitrichten. Bale werd na een uur gewisseld. Oud-PSV’er Bergwijn speelde wel de hele wedstrijd, maar ook hij kon de nederlaag van de Spurs niet voorkomen. Veltman ging bij de thuisclub na ruim 70 minuten naar de kant.

Voor Brighton betekende het de eerste zege van dit seizoen in eigen stadion. De ploeg van Veltman, die net boven de degradatiestreep staat, heeft al 3 wedstrijden op rij geen doelpunt tegen gekregen.