Ronald Koeman heeft met Barcelona de finale van de Copa del Rey bereikt. Daar moest zijn team wel een hoop moeite voor doen. In de heenwedstrijd in Sevilla werd het 2-0 en ook in de return stond die stand na 90 minuten op het bord. Verlengen dus! Daarin was Barça de sterkste. Martin Braithwaite kopte Koeman naar de finale.

Koeman ging met hetzelfde systeem als afgelopen zaterdag (ook 2-0 winst tegen Sevilla) het veld in. Een 5-3-2 systeem dus. Dat wierp zijn vruchten af.

Dembélé BOEM, Sevilla ultradefensief

Al na 12 minuten was het raak voor Barça. Ousmane Dembélé poeierde de bal vol overtuiging in de bovenhoek. Daarmee was een deel van de achterstand die Barcelona had opgelopen in de 1e wedstrijd weggepoetst. Maar de ploeg van Koeman bleef de aanval zoeken, terwijl Sevilla met de kont in eigen 16 stond.

Tijdens één van de spaarzame uitbraken kreeg de uitploeg een penalty. Lucas Ocampos ging achter de bal staan, alleen hij faalde vanaf 11 meter. Marc-André ter Stegen stopte de penalty en Barcelona bleef daardoor dus in leven.Gedaan met Koeman? Nee wéér verlengen!
De tijd tikte weg voor Koeman en Barcelona, maar in de absolute slotfase werd Gerard Pique de absolute held. Hij kopte een voorzet van Antoine Griezmann in minuut 94 binnen. Dus maar weer verlengen.In die verlenging besloot de scheidsrechter flink met kaarten te gaan wapperen, al gaf hij Fernando al rood in de reguliere speeltijd. Er kregen maar liefst 3 Sevilla-spelers geel binnen 3 minuten en 2 mensen op de bank, onder wie Luuk de Jong, kregen rood. Even daarvoor had Braithwate Barcelona naar de bevrijdende 3-0 gekopt.

Het was alweer de 5e verlenging van Barcelona in 2021. Eerder gebeurde dat al tegen Real Sociedad (winst na penalty’s) en Athletic Bilbao (2-3 verlies) in de Spaanse Super Cup en UA Cornella (2-0 winst) en Granada (5-3) winst in de beker.