Ronald Koeman heeft een eerste prijs als coach van FC Barcelona door zijn handen zien glippen. De Catalanen gingen de slotfase van de Spaanse Supcup-finale in met een fijne uitgangspositie, maar delfden uiteindelijk toch het onderspit tegen Athletic Bilbao (3-2).

Grote meneer aan de kant van de Catalanen was Antoine Griezmann. Met 2 goals was de Fransman, die steeds beter in vorm begint te komen, hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor de doelpuntenproductie van zijn ploeg. Namens Bilbao deed Óscar de Marcos nog iets terug.

Lang leek 2-1 dan ook de eindstand te worden. Tot minuut 90. Uit een vrije trap tikte Asier Villalibre van dichtbij binnen en zorgde zo voor een verlenging.

Kruising

Deze verlenging was slechts 3 minuten oud of Bilbao had de voorsprong te pakken. Iñaki Williams had 3 Barça-verdedigers voor z’n neus, keek even naar het doel, mikte precies en zag de bal in de kruising verdwijnen. In de tijd die resteerde hadden beide ploegen enkele kansen om het duel te doen kantelen, maar een doelpunt werd er niet meer gemaakt. Wel pakte Lionel Messi nog een rode kaart.