De kampioensrace in LaLiga belooft een hele spannende te worden. Koploper Atlético Madrid ging zondagavond op z’n gat en verloor met 1-0 bij Sevilla en dus heeft Barcelona, dat maandagavond in actie komt, de kans om daarvan te profiteren. Wint Barça dan is het gat nog maar 1 punt.

Atlético Madrid leek hard op weg naar het kampioenschap, alleen na de winterstop gaat het heel stroef. Er werd 5 keer puntverlies geleden in de laatste 9 competitiewedstrijden.

Luuk helpt Ronald en Frenkie

Met Luuk de Jong in de basis was Sevilla heel de wedstrijd de bovenliggende partij. Al na 8 minuten kon de thuisploeg op voorsprong komen, maar Lucas Ocampos verzuimde een penalty te benutten. Atlético-doelman Jan Oblak stopte voor de 2e wedstrijd op rij een penalty en deed dat voor de 9e keer in totaal sinds het seizoen 2014/15. Alleen Diego Alves keerde er in die periode nóg meer (10).

Toch lukte het Sevilla in het restant van de wedstrijd nog wel om Oblak te passeren. Na een voorzet van Jesús Navas kopte Marcos Acuña de 1-0 tegen de touwen. Dit deed hij 20 minuten voor tijd. De Jong was op dat moment al gewisseld en de Nederlanders zag dan ook vanaf de bank toe hoe zijn ploeggenoten voor een enorme opsteker zorgde in het kamp van Barcelona.

Door de 1-0 nederlaag van Atlético tegen Sevilla kan Barcelona bij winst op Real Valladolid morgen namelijk op één punt van de koploper komen. De nederlaag van Atlético, dat nog maar drie punten boven Real Madrid staat, was overigens niet de enige tegenvaller voor Simeone. Luis Suárez en Marcos Llorente kregen allebei een gele kaart en missen daardoor allebei de uitwedstrijd tegen Real Betis volgende week zondag.