Trainer Jürgen Klopp hoefde niet lang na te denken over de oorzaak van de nederlaag van zijn Liverpool tegen Everton (0-2). “We hebben gewoon knullig verdedigd”, zei hij. “En die paar kansen die we kregen, hebben we niet afgemaakt.”

De Braziliaanse aanvaller Richarlison van Everton profiteerde al in de 3e minuut van slecht verdedigen van Ozan Kabak. Gylfi Sigurdsson benutte in de slotfase een strafschop, nadat Trent Alexander-Arnold de doorgebroken Dominic Calvert-Lewin onhandig ten val had gebracht.

1923

Liverpool verloor de 4e thuiswedstrijd op rij in de Premier League. Dat was sinds 1923 al niet meer voorgekomen. Liverpool had de vorige 23 ontmoetingen met Everton niet verloren. De laatste nederlaag in de Merseyside-derby dateerde van 2010. “Deze nederlaag doet pijn van binnen”, zei Klopp. “Maar we moeten alles rustig analyseren en bespreken. Daarna moeten we sterker terugkomen.”

Champions League

De regerend kampioen moet inmiddels vrezen dat het naast rechtstreekse kwalificatie voor de Champions League gaat grijpen. De achterstand op Chelsea, de huidige nummer 4, is opgelopen tot 3 punten.

Liverpool mist nog steeds de geblesseerde verdedigers Virgil van Dijk, Joe Gomez, Joel Matip en Fabinho. Aanvoerder Jordan Henderson moest zich al na 30 minuten laten vervangen. “Hij heeft een liesblessure”, zei Klopp. “Het ziet er niet goed uit, maar we moeten de uitslag van een scan afwachten. Zo gaat het al het hele seizoen bij ons.”