De teruggekeerde Karim Benzema (33) wil de 11 jaar jongere Kylian Mbappé, de sterspeler van Paris Saint-Germain en wereldkampioen Frankrijk, met niemand vergelijken. “Maar hij is een fenomeen en ook nog zo jong”, liet de ervaren spits van Real Madrid vol bewondering weten.

“Ik heb al een paar keer met hem getraind. We houden er allebei van om de bal slechts 1 keer te raken. Hij heeft mooie bewegingen, veel snelheid en ook veel kwaliteiten in het strafschopgebied van de tegenstander. Hij is een zeer, zeer goede speler. Ik kijk naar onze gezamenlijke wedstrijden uit.”

Tegen Duitsland en Portugal

Frankrijk speelt op het EK in de poulefase tegen Duitsland (in München), Hongarije en Portugal (beiden in Boedapest). Voor de start van het toernooi speelt Frankrijk nog oefeninterlands tegen Wales en Bulgarije.

Schandaal rond sekstape

Benzema ontbrak bijna zes jaar in de Franse selectie door een afpersingsschandaal rond een sekstape van zijn teamgenoot Mathieu Valbuena. Voor zijn vermeende rol in deze zaak moet hij in oktober voorkomen. In de aanloop naar het EK wil ‘herintreder’ Benzema de hele affaire het liefst doodzwijgen.

‘Het beste van mezelf’

“Wat gebeurd is, is gebeurd. Spijt zal er altijd zijn, je kunt de klok niet terugdraaien. Maar je kunt wel leren van het verleden. Het belangrijkste is en blijft wat er op het veld gebeurt. Daar richt ik me volledig op. Ik wil bij het EK het beste van mezelf laten zien.” Benzema maakte tot dusver 27 treffers in 81 interlands. In het afgelopen seizoen scoorde hij 30 keer in alle competities voor Real Madrid.