Karim Benzema won maandagavond op 34-jarige leeftijd zijn eerste Gouden Bal. De sterspeler van Real Madrid werd zo bekroond voor een superseizoen. Nadat Benzema de prijs door Zinédine Zidane in zijn handen kreeg gedrukt was het tijd om te speechen.


Benzema’s overwinning wordt door hemzelf vooral gezien als ‘Gouden Bal van het volk’. “Dit maakt me heel trots. Ik denk aan mijn jeugd, aan al het harde werk, aan het nooit opgeven. Het is een kinderdroom, ik ben opgegroeid met dit voor ogen samen met mijn 2 voorbeelden, Zidane en Ronaldo”, sprak een glunderende Benzema.

Doorzetter

Benzema kende niet de makkelijkste jeugd en had het tijdens zijn carrière ook niet altijd even eenvoudig. Zo was er de rel met landgenoot Mathieu Valbuena waardoor hij jaren niet uitkwam voor de Franse nationale ploeg. Dat heeft schijnbaar een flink litteken achtergelaten bij Benzema.

“Die momenten hebben me mentaal enkel sterker gemaakt. Ik heb nóg harder getraind en altijd deze droom in mijn achterhoofd gehouden. Er waren veel momenten waarop het voor mij extra zwaar was, maar ik heb nooit opgegeven”, aldus Big Benz.