Juventus wil graag een keer de Champions League winnen, maar dan moet het wel beter spelen dan tegen FC Porto op woensdag. In Portugal ging het mis voor de Oude Dame. De ploeg van Andrea Pirlo speelde heel slap en verloor met 2-1.

Al na 2 minuten ging het mis bij De oude Dame. Mehdi Taremi maakte 1-0 na gestuntel in de opbouw. Middenvelder Rodrigo Bentancur ging daarbij niet vrijuit. Hij wachtte en wachtte, bracht z’n keeper in de problemen waarna Taremi profiteerde.

Porto toonde zich een ploeg waar niet mee te sollen viel. Met een slimme manier van druk zetten, gecombineerd met snelle tegenstoten en vlotte counters, maakten zij het de Italianen het maar al te lastig. Onder meer topsterren als Ronaldo waren nauwelijks zichtbaar met geslaagde acties.

Te weinig

Ook leerde de ploeg van coach Andrea Pirlo niet van een eerdere fout. Ook in de 2e helft scoorde Porto meteen: Moussa Marega was het eindstation van een prima opbouw. Juve gaf gas en probeerde te halen wat er te halen viel.

De late tegengoal van Federico Chiesa gaf hen weliswaar een boost, maar een gelijkspel wist Juventus er niet meer uit te persen. Cristiano Ronaldo claimde in de blessuretijd nog een penalty, alleen die kreeg hij niet.

1 van de 4 zoons van Sergio Conceicao, Chico (2002), maakte daags na zijn competitiedebuut ook zijn Champions League-debuut. Fraai!