Joshua Zirkzee is bezig aan een goede periode bij Anderlecht. De 20-jarige Nederlandse spits, die wordt gehuurd van Bayern München, maakte zaterdag in de uitwedstrijd tegen RFC Seraing (0-5) kort voor rust op fraaie wijze de 3e treffer.

Zirkzee schoot de bal in de 44e minuut hard en onhoudbaar in de kruising. Vorige week scoorde Zirkzee in het door Anderlecht met 3-2 gewonnen thuisduel met Zulte Waregem, ook al een keertje. De jeugdinternational staat in de Belgische competitie nu op 8 doelpunten.

Anderlecht, dat Seraing eind november na strafschoppen uitschakelde in het nationale bekertoernooi, is door de zege opgeklommen naar de voorlopig 4e plaats. Naast Zirkzee speelden ook Wesley Hoedt en oud-Ajacied Lisandro Magallán het gehele duel mee bij Anderlecht.