FC Barcelona heeft zondagavond op bezoek bij Real Sociedad met 6-1 gewonnen. Sergiño Dest maakte zijn eerste 2 goals in de Spaanse competitie, waarin het team van de jarige coach Ronald Koeman een achterstand van 4 punten op koploper Atlético Madrid houdt.

De 1-6 overwinning in Baskenland is de grootste zege van dit seizoen voor Barcelona, dat bezig is aan een indrukwekkende reeks in La Liga. Na de 2-1 nederlaag bij Cádiz CF op 5 december waren er al 15 overwinningen en 3 gelijke spelen in de competitie. Op 16 februari was er natuurlijk nog wel die pijnlijke 1-4 nederlaag tegen Paris Saint-Germain, maar daar stonden een paar mooie bekeravonden tegenover. In de finale van de Copa del Rey neemt Barcelona het op 17 april op tegen Athletic Bilbao.

Doelpuntenmakers

Sergiño Dest maakte zijn eerste 2 competitiegoals voor Barcelona, nadat hij in de Champions League al wel gescoord had bij de 0-4 overwinning bij Dinamo Kiev. Lionel Messi maakte zijn 22ste en 23ste competitiegoal van dit seizoen. Verder waren Antoine Griezmann en Ousmane Dembele trefzeker. Ander Barrenetxea scoorde voor de thuisploeg.