Internazionale is in de Coppa Italia in de 8e finale ontsnapt! Vlak voor tijd stond Empoli voor met 1-2. Maar de Italiaanse landskampioen breide het nog recht en sloeg toe in de verlenging: 3-2. Zo blijft de hoop op een bekerzege levend bij Inter, dat de Coppa voor het laatst won in 2011.


Alexis Sánchez zette de thuisploeg nog binnen het kwartier op 1-0, via een assist van Denzel Dumfries. De gasten wisselden in de rust 3 keer en een van de invallers maakte de gelijkmaker: de Albanese-Zwitserse middenvelder Nedim Bajrami.

Radeloze Radu

Na dik een uur ging Inter ook maar eens 3 keer wisselen. Het mocht niet baten: keeper Ionut Radu werkte de bal in zijn eigen doel: 1-2. Maar toen stond Inter-icoon Andrea Ranocchia op. De man die al dik 150 keer speelde voor Inter. Uitgerekend de verdediger tekende voor de 2-2.

Sensi

En was het eerst een ouwe doorgewinterde krijger die het deed voor Inter, in de verlenging was het juist een speler die meestal op de bank zit: Stefano Sensi. Inter mag als Serie A-koploper dromen van de dubbel!