Milaan kleurt de komende dagen net wat meer blauw-zwart dan rood-zwart. Dan weet je dat Inter de Derby della Madonnina heeft gewonnen van AC Milan. Zondag werd het in een oersaaie wedstrijd 1-0 door een goal van Lautaro Martínez.

Bij AC Milan was het al crisis voorafgaand aan de derby. Dus gooide trainer Stefano Pioli het roer om. Hij kopieerde het systeem van Inter en begon met 3 verdedigers, vooral om minder goals te incasseren. Op papier misschien een goed idee, in werkelijkheid viel het tegen.

Weinig goals, veel gele kaarten

Aanvallend was AC Milan onmachtig, voor rust werd er niet eens richting doel geschoten. Dat deed Inter wel en viel er maar eentje in. Martínez kopte een hoekschop binnen: 1-0. Na rust kwam Rafael Leão nog binnen de lijnen namens Milan, alleen ook hij kon geen potten breken. De hoofdrol was na de pauze voor scheidsrechter Davide Massa, die lekker met geel (6) aan het strooien was.

Dus won Inter de 235e derby en kwam het daardoor vaster op plek 2. Het gat met koploper Napoli is wel al 13 punten. AC Milan won al voor de 5e keer op rij niet in de competitie.

Nederlanders Stefan de Vrij en Denzel Dumfries moesten 90 minuten toekijken vanaf de bank.