Inter Milaan heeft na een vermakelijke Derby della Madonnina de finale van de Coppa Italia bereikt. In het duel met stadsgenoot AC Milan waren zij over 120 minuten met 3-0 te sterk. In de finale zal Inter het opnemen tegen Juventus of Fiorentina.

De heenwedstrijd tussen rivalen Inter en AC Milan eindigde vorige maand nog in 0-0.

Snelle 1e goal

Al na 4 minuten was het raak en maakte Inter een schitterende goal via Lautaro Martínez! Na een voorzet van Matteo Darmian schoot hij de bal verwoestend binnen.

Vanaf dat moment was Inter ook de baas, AC Milan kreeg weinig kansen in de beginfase van de 1e helft.

Inter was steeds in de aanval, dat was vooral te danken aan Marcelo Brozovic, die wederom een goede wedstrijd speelde. Lautaro Martínez was continu een gevaar voor de defensie van AC Milan, die geen grip op hem leken te krijgen.

Wereld van verschil

Beide ploegen besloten het over een andere boeg te gooien ten opzichte van de 1e halve finale, die was echt niet om aan te zien. De wedstrijd was nu op een veel hoger tempo en beide ploegen namen veel meer risico. Dit zorgde ervoor dat ze een meer aantrekkelijke pot op de mat legde dan de vorige editie.

Milan ontwaakt

Rond het half uur van de 1e helft was het AC Milan dat nadrukkelijk de gelijkmaker opzocht, maar het was uiteindelijk Inter dat scoorde. 2 keer moest keeper Samir Handanovic in actie komen, eerst om Rafael Leão tegen te houden. Even later om een schot van Alexis Saelemaekers vanuit de 2e lijn tegen te houden. Vooral de laatste was een goede redding: er stonden veel man voor zijn neus. Na deze 2 inzetten begon Milan wat meer druk te zetten en ging Inter over op counters.

In de 39e minuut kregen de Rossoneri nog 2 dotten van kansen. Theo Hernandéz werd de 16 ingestuurd en kreeg op onverklaarbare wijze zijn voet nog tegen de bal, waardoor Saelemaekers bijna de bal binnen kon schieten vanaf 3 meter. Echter was het Stefan de Vrij die de bal weg kon sliden waarna Handanovic de bal kon wegwerken. Leão kreeg daarna de kans om te scoren, maar ook die bal werd gepareerd door Handanovic.

In de uitstoot erna van Inter Milaan scoorde Martínez nadat zijn loopactie begrepen werd door Joaquín Correa. De Argentijn kon de bal over de uitkomende Mike Maignan wippen door zwak optreden van Antonio Rüdiger. 2-0.

Inter ontsnapt

In de 2e helft ging AC Milan door waar het gebleven was: druk zetten op de goal van stadsgenoot Inter. Darmian en Leão zaten vaak met elkaar in de clinch, maar de scheids durfde in geen enkele situatie een pingel te geven.

In de 65e minuut schoot Bennacer een afvallende bal uit een corner, met een keiharde streep vanuit de 2e lijn in de goal. De bal ging langs iedereen, ook langs Handanovic. De VAR keek nog even naar het moment van de corner, omdat er vermeend hands was, dit bleek niet zo te zijn. Wél stond Kalulu hinderlijk buitenspel, waardoor het feest van AC Milan alsnog niet doorging.

Doelpunt Gosens

Als klap op de vuurpijl mocht Robin Gosens ook nog eens zijn 1e doelpunt voor Inter maken. Het was een mooi moment voor de Duitser want hij heeft maandenlang blessureleed gehad. Hij liep een voorzet van Brozovic binnen. Hij gooide daarmee de wedstrijd definitief in het slot in de 81e minuut.