De Derby d’Italia had alles wat je van de Derby d’Italia verwacht: veel overtredingen, woeste trainers langs de lijn en de nodige dosis chaos op het veld. Het was een wedstrijd op hoog tempo die uiteindelijk beslist werd door een penalty diep in de blessuretijd van de 1e helft.


Juventus was over het algemeen de ploeg die het meest solliciteerde naar een overwinning, in de 1e helft hadden zij de beste kansen op een treffer. In eigen huis waren er mogelijkheden voor Dybala en Vlahovic, maar ze wisten beiden niet te scoren.

Juventus moest al vrij snel afscheid nemen van Manuel Locatelli, hij moest behandeld worden aan een wond op zijn hoofd na een overtreding van Lautaro Martinez, die goed weg kwam met alleen geel. Locatelli speelde nog door maar moest na een paar minuten toch toegeven.

Chaos rondom penalty

Vlak voor rust werd er op de voet van Denzel Dumfries gestaan, waardoor er een penalty kwam voor Inter. Hakan Çalhanoğlu schoot zwak in en Wojciech Szczęsny pareerde zijn poging. De bal bleef in de 16, na schermutselingen vloog de bal alsnog in het goal maar de scheidsrechter floot voor een overtreding. De scheidsrechter werd op dat moment door de VAR geroepen om te komen kijken, De Ligt was te snel ingelopen en de penalty moest opnieuw. Deze scoorde Çalhanoğlu wel.

Juventus op jacht

De tweede helft stond in het teken van aanvallende charges van Juventus, ze kwamen een aantal keer dichtbij. Middenvelder Zakaria kwam misschien wel het meest dichtbij, een bal kwam voor zijn voeten in de tweede lijn alleen hij raakte snoeihard de paal. Inter kwam er niet vaak meer uit en ging vooral over op tegenhouden, iets wat uiteindelijk succesvol was.

Aan het einde van de wedstrijd dreigde het een aantal keer weer uit de hand te lopen, Juventus probeerde overtredingen te versieren – tot ongenoegen van de Nerazzurri.

Aanhaken of afvallen

Het was voor de Bianconeri de laatste strohalm om aansluiting te vinden bij de top van de competitie. Napoli en AC Milan staan samen bovenaan met 66 punten, waar AC Milan maandag pas speelt. Inter volgt daarna met 63 punten, Juventus staat 4e met 59 punten. Ze zullen er alles aan moeten doen om die 4e positie te behouden, AS Roma, Lazio en Atalanta staan dichtbij Juventus.