Chelsea heeft Noni Madueke – zo goed als zeker – binnengehengeld. Een leuke transfer voor de 20-jarige Engelsman, die voor zo’n 40 miljoen euro overkomt voor PSV. Maar wat heeft Chelsea aan de buitenspeler? Want aanvallers, hebben ze die niet genoeg bij de Londense club?


Mason Mount, Kai Haverts en Hakim Ziyech kán je als aanvallende middenvelders rekenen, maar met regelmaat worden deze heren als flankspelers of schaduwspitsen gebruikt. Sterker nog: Havertz speelt vaak noodgedwongen in de spits, omdat de andere spitsen niet thuisgeven. Armando Broja is geblesseerd, de net gehuurde João Felix is geschorst en Pierre-Emerick Aubameyang stelt teleur.

De nieuwe aankopen

Behalve Madueke kocht Chelsea deze winter ook David Datro Fofana van Molde FK. En, niet te vergeten, Mykhaylo Mudryk kwam voor 100 miljoen euro over van Shakhtar Donetsk. Waar Fofana een spits is, daar is Mudruk een concurrent van Madueke op de flanken. Samen met Raheem Sterling, Christian Pulisic en de eerdergenoemde ‘middenvelders’ moet Madueke gaan strijden om een plekje op de vleugels van Chelsea. Zware taak, Noni!