Hamburger SV mag nog altijd hopen op een terugkeer naar de Bundesliga. De club degradeerde in 2018 voor het eerst in de clubhistorie naar het 2e niveau en sindsdien mislukte iedere poging om te promoveren, telkens ging het in de slotfase van het seizoen fout. Dat lijkt ook dit seizoen weer te gebeuren, maar een ruime overwinning op 1. FC Nürnberg biedt nog enige hoop.

HSV leek dit jaar op weg naar de Bundesliga, maar vanaf februari begon de ploeg te kloten en zag het de concurrentie over zich heen wippen. Inmiddels staat de ploeg 4e en heeft het promotie niet meer in eigen hand.

Eenvoudig overwinning

HSV won maandagavond op eigen veld met 5-2 van Nürnberg. Een plek bij de bovenste 2, wat directe promotie naar het hoogste niveau betekent, lijkt er niet meer in te zitten, dus moet Hamburger SV zich richten op plek 3. Daar staat momenteel Greuther Fürth en zij hebben 3 punten meer dan Die Rothosen.

Horst Hrubesch zat voor het eerst op de bank als interim-trainer van HSV. De hoofd jeugdopleidingen knapt het klusje in Hamburg op tot het einde van het seizoen, daarna keert hij weer terug in zijn functie. Hrubesch zag zijn ploeg winnen door goals van Simon Terodde (2), Bakery Jatta, Sonny Kittel en een eigen doelpunt van Asger Sørensen.

Spannend slot

Het wordt hoe dan ook in speelronde 33 en 34 in de 2. Bundesliga. VfL Bochum lijkt zeker van rechtstreekse promotie en ook Holstein Kiel heeft daarvoor goede papieren. Daarachter vechten Greuther Fürth, HSV en ook nog Fortuna Düsseldorf om promotie. De nummer 3 van de 2. Bundesliga speelt promotie-/degradatieduels tegen de nummer 16 van de Bundesliga.

Stand 2. Bundesliga

1. VfL Bochum: 32-63 (+25)

2. Holstein Kiel: 31-59 (+23)

—————————-

3. Greuther Fürth: 32-58 (+22)

—————————-

4. Hamburger SV: 32-55 (+24)

5. Fortuna Düsseldorf 32-53 (+7)

Programma Greuther Fürth

16 mei: Paderborn – Greuther Fürth

23 mei: Greuther Fürth – Fortuna Düsseldorf

Programma HSV

16 mei: VfL Osnabrück – HSV

23 mei: HSV – Braunschweig

Programma Fortuna Düsseldorf

16 mei: Fortuna Düsseldorf – Erzgebirge Aue

23 mei: Greuther Fürth – Fortuna Düsseldorf