HSV leek een paar speelrondes geleden nog kansloos voor een terugkeer naar de Bundesliga, maar na vrijdagavond gloort er hoop in Hamburg. Na een slippertje van Darmstadt liggen er kansen voor de topclub van weleer. Darmstadt verloor op bezoek bij Fortuna Düsseldorf: 2-1.


Emmanuel Iyoha en Matthias Zimmermann zorgden voor een klein vreugdesprongetje bij HSV. Zij zetten Düsseldorf al binnen 10 minuten op een 2-0-voorsprong. Tobias Kempe deed vanaf 11 meter nog wat terug namens Darmstadt, maar zijn doelpunt kwam te laat.

Promotiestrijd 2. Bundesliga

Schalke 04 kan zaterdag met een overwinning op bezoek bij St. Pauli de terugkeer naar de Bundesliga definitief maken. Wint de ploeg, dan is het ook gelijk kampioen. Werder Bremen kan ook profiteren van de misstap van Darmstadt door de 2e plek over te nemen, zij gaan zondag op bezoek bij Erzgebirge Aue.

HSV neemt het zelf op tegen Hannover 96 en kan bij een overwinning ook over Darmstadt heen. De Hamburgers hebben een beter doelsaldo. Ook St. Pauli maakt bij een zege weer volop kans op promotie, al moet het dan wel met koploper Schalke afrekenen.

In de 2. Bundesliga gaat doelsaldo voor onderling resultaat

Stand 2. Bundesliga

1. Schalke 04: 32-59 (+26)

2. Darmstadt: 33-57 (+22)

————————————

3. Werder Bremen: 32-57 (+17)

————————————

4. HSV: 32-54 (+30)

5. St. Pauli: (+14)

Speelschema belangrijkste teams

St. Pauli – Schalke 04

Erzgebirge Aue – Werder Bremen

HSV – Hannover 96