Er werd op maandagavond flink gevoetbald in de Europese topcompetities en uiteraard stonden er ook veel Nederlanders op het veld. Er waren veel landgenoten trefzeker, maar niet alle resultaten waren allemaal even goed.

Luuk de Jong mocht eindelijk weer eens starten en dat loonde. De Jong scoorde in de 2e helft met een fraai hakballetje en won uiteindelijk met 2-0 van Osasuna.

© AFP

In België begonnen Ruud Vormer, Tahith Chong en Bas Dost in de wedstrijd tegen OH Leuven. Die werd uiteindelijk met 3-0 gewonnen. Chong gaf de assist op de openingstreffer en Vormer maakte vanaf 11 meter de 2-0.

© Getty Images

Voor Joël Veltman eindigde de avond in mineur. De oud-Ajacied maakte zijn 1e goal in dienst van Brighton & Hove Albion, maar dat was niet voldoende voor een punt. In de absolute slotfase maakte Christian Benteke de winnende voor Crystal Palace: 1-2.

Ook Matthijs de Ligt speelde maandag. Hij scoorde niet maar won wel eenvoudig met Juventus van Crotone: 3-0. Cristiano Ronaldo (2) en Weston McKennie waren trefzeker.

© Getty Images