Een avondje Champions League, daar gaat het bloed van iedere voetbalfan vaak sneller van stromen. Maar of dat vanavond ook zo was, valt te betwijfelen. De returns waren echt kapot saai. Real Madrid kon wandelend nog wel mee met Atalanta, de wedstrijd tussen Manchester City en Borussia Mönchengladbach was de vorige wedstrijd al beslist.

Bij Atalanta leek het wel alsof ze niet in de gaten hadden dat dit de return al was. Vooraf werd er een hoop vuurwerk verwacht bij de ploeg uit Bergamo, die toch bekend staat om hun power voetbal. Vaak veel goals en dreiging naar voren. Dat hielden ze in Madrid goed verstopt.

De wedstrijd was voor het 1e fluitsignaal allerminst beslist. Maar op het veld leek dat compleet anders: Real balde lekker rond en hield – met Sergio Ramos achterin – de pot goed goed dicht. En dan is het afwachten tot Karim Benzema een keertje prikt. En dan daarna Ramos: met de kop of via een penalty. Ditmaal via de strafschopstip.

Dat het allemaal te voorspellen was, is wat overdreven, maar denderend was het niet. Een lekker in-slaap-valwedstrijdje. Dat je wakker schrikt als het neppe publiek opeens begint te schreeuwen, of SBS 6-commentator Vincent Schildkamp. Hoewel die ook niet écht brulde deze dinsdagavond.

Rond de 70e minuut kwam in beeld: ‘Hart van Nederland, nu op SBS 9’. Er zullen ongetwijfeld wat mensen hebben gezapt. De mensen die dat hebben gedaan, zullen zichzelf toch achter de oren krabben. Dan gebeurt er een hele wedstrijd bijna niks, tot Hart van Nederland begint: een heerlijke vrije trap van Luis Muriel (2-1) en meteen daarop aansluitend de 3-1 van Marco Asensio. Die laatste is trouwens half-Nederlands.

Trainingspotje in Hongarije

De return tussen City en Gladbach hadden ze net zo goed schriftelijk af kunnen doen. Met die gedachten leek Marco Rose, trainer van de Duitsers, ook afgereisd te zijn naar Hongarije. Hij zei bij de persconferentie een dag voor de wedstrijd al min of meer dat zijn elftal kansloos was om nog een resultaat te halen. Zo stond zijn ploeg ook een beetje in het veld, al had dat natuurlijk ook te maken met de kwaliteiten van Manchester City.

Na een geweldige goal van Kevin De Bruyne en maar weer eens een treffer van Ilkay Gündogan was de pot al snel beslist. Wat volgde was een trainingspotje. Zo voelde het tenminste. Of wanneer je met groep 8 tegen de jochies van groep 5 voetbalde. Het kostte allemaal niet veel energie en tergend langzaam hobbelde de wedstrijd op zijn einde. Net als die in Madrid overigens.

Misschien was het NPO1 zelfs nog wel spannender en leuker tijdens het debat over de Tweede Kamerverkiezingen. Hoe dan ook: morgen wachten ons nog 2 returns en die beloven wederom niet veel goeds. Bayern-Lazio is al gespeeld, Chelsea-Atlético spreekt voor zich…

Hopelijk zijn de affiches in de kwartfinales wat spectaculairder.