Goed nieuws voor Ronald Koeman: Joan Laporta wordt – als het goed is – de nieuwe voorzitter van FC Barcelona. Dat zegt de exitpoll van TV3, een Catalaanse zender. Hij heeft 58% van de stemmen, veel meer dan zijn 2 concurrenten. Laporta was tussen 2003 en 2010 al de voorzitter van Barcelona.

Laporta is een goede vriend van Johan Cruijff en heeft ook een goede band met Koeman. In 2003 was Koeman de eerste keus van Laporta als trainer, toen de advocaat als nieuwe preses van FC Barcelona werd gekozen. Maar Ajax wilde destijds een forse transfersom voor zijn trainer, iets wat een Barça in crisis toen niet kon of wilde betalen. Uiteindelijk werd Rijkaard de nieuwe coach.

Nog niet definitief

In afwachting van de definitieve resultaten werd zondagavond al gespeculeerd over de plannen van Laporta. Een belangrijke kandidaat om de nieuwe technisch directeur van de club te worden is Jordi Cruijff, die op dit moment in China werkt. Laporta en de familie Cruijff hebben ook na de dood van Johan een goed contact gehouden. En Jordi, op zijn beurt, heeft in zijn columns in de krant Sport sinds vorige zomer bijna wekelijks het werk van trainer Koeman verdedigd, die nog tot 2022 een contract heeft bij Barça.