Jörgen Klopp heeft maandagavond op de website van de club laten weten dat er geen twijfel bestaat dat beide spelers de 28e kunnen gaan spelen tegen Real Madrid. Virgil van Dijk en Mo Salah moesten allebei vroegtijdig van het veld gehaald worden met een blessure. Woensdag tegen Southampton zijn ze er niet bij, daarna hopelijk weer wel.


Het zijn spannende dagen voor Liverpool. Zaterdag won Liverpool de FA Cup ten koste van Chelsea, met nog 2 speelrondes te gaan én een wedstrijd in hand is het verschil met nummer 1 maar 4 punten en Liverpool kan de Champions League nog winnen. Dat beide spelers snel weer 100% fit zijn, is dus de hele club bij gebaat.

Spierblessures

Salah moest er in de FA Cup-finale uit omdat hij last leek te hebben van zijn hamstring. Van Dijk had ‘pijn achterin de knie’ zoals hij het zelf verwoordde. Klopp wilde hun sowieso al vrij geven voor Southampton. “De FA Cup had ik ze echt nodig, Van Dijk speelde toen erg lang dus dinsdag was sowieso vroeg voor hem geweest”, zegt hij op de website van de club. Met beide spelers gaat het goed genoeg om zich volledig te kunnen focussen op de laatste 2 belangrijke wedstrijden.