Manchester City heeft Leeds United helemaal uitgewoond, alle hoeken van het veld laten zien en daarna diep treurend achtergelaten. De Citizens scoorden liefst 7 keer en zelfs invaller Nathan Aké mocht een graantje meepikken: 7-0.

Leeds United was vorig seizoen nog de frisse wind in de Premier League, maar die wind is al een tijdje gaan liggen. De ploeg van coach Marcelo Bielsa mag met 16 punten nog blij zijn dat het boven de streep staat in de Premier League (16e). Manchester City staat fier bovenaan met 4 punten meer dan achtervolger Liverpool, dat nog wel een duel tegoed heeft.

Doelpuntenfestijn in het Etihad

City begon voortvarend in het Etihad Stadium. Phil Foden en Jack Grealish zorgden binnen het kwartier al voor de beslissing. Na een half uur scoorde ook Kevin De Bruyne. Precies een half uur stond het al 4-0 door Riyad Mahrez, maar maakte De Bruyne nog even een beauty. Hij hield niets heel van het net met zijn sloopkogel van 20 meter.

Daarna waren de verdedigers aan de beurt. Eerst schoot John Stones raak en even later was de Nederlandse international Aké trefzeker. Hij knikte à la Ruud Gullit (waar hij toch al zo op lijkt) raak uit een corner. Aké was even daarvoor pas in het veld gekomen. Coach Pep Guardiola zag dat het goed was en was alweer bezig met de volgende sloopsessie. Zondag bij Newcastle United.Pep Guardiola is helemaal blij met zijn team