Iedereen blij in Barcelona en omstreken! Real Madrid liep zaterdagavond averij op in de strijd om de landstitel. Tegen Real Beatis werd er niet gescoord: 0-0.

Real oogde vermoeid en het drukke speelschema kon daar nog wel eens aan ten grondslag liggen. De ploeg van Zinedine Zidane was nota bene verrijkt met spelers die terugkwamen van blessures, maar Real kreeg nauwelijks kansen.

Nada

Betis ging er vol voor en drong veel meer aan na rust. De poging van voormalig Ajax-target Diego Lainez miste kracht, al was zijn solo mooi. Borja Iglesias liet 2 keer na de score te openen. Daarbij blonk Real-keeper Thibaut Courtois zoals vaker de voorbije tijd uit. Op wat speldenprikken na gebeurde er over en weer zeer weinig.

FC Barcelona kan bij een overwinning op Villarreal op gelijke hoogte komen in punten met Real Madrid, maar heeft dan nog wel een duel meer te spelen. Atlético kan op bezoek bij Athletic Bilbao zelfs op een voorsprong van vijf 5 komen van de concurrent uit Madrid. Barça en Atlético moeten op zaterdag 8 mei tegen elkaar.