Florentino Pérez, voorzitter van Real Madrid, is altijd op zoek naar een manier om extra geld te verdienen met zijn club. Maar dit idee is toch wel heel bijzonder: hij was van plan om een heel pretpark met als thema Real Madrid te bouwen.


Dat staat in het nieuwe boek ‘Messi vs Ronaldo: One Rivalry, Two GOATs, and the Era That Remade the World’s Game’. Pérez wilde Santiago Bernabéu verlaten en een nieuw onderkomen laten bouwen in Real Madridland. Daar zouden, naast een nieuw stadion, ook attracties staan zoals je die in een pretpark ziet. Sommige van die attracties zouden hetzelfde traject volgen als iconische goals uit het verleden van de club.

Lees ook: Real Madrid stopt het geld dat het krijgt voor Casemiro in de renovatie van het Santiago Bernabéu

Vergaderingen met Disney

1 van die goals was de fantastische volley van Zinédine Zidane in de Champions League-finale van 2002 tegen Bayer Leverkusen. Pérez zou zelfs vergaderingen hebben gehad met de CEO van Disney, Michael Eisner, om te kijken of zijn plan succesvol zou kunnen zijn. Hij wilde dit park openen, omdat hij zag dat clubs als Paris Saint-Germain en Manchester City verzekerd waren van enorme bergen geld door de financiële steun van oliestaten.

De bedoeling was om vanaf het seizoen 2017/18 Real Madridland te lanceren, maar uiteindelijk faalde het plan. 1 van de punten van kritiek was dat het trainingscomplex middenin het park zou worden gestationeerd. Daardoor zou het voor rivaliserende teams wel heel makkelijk worden om de trainingen van De Koninklijke te bespioneren.