Saint-Étienne moet volgend seizoen met 3 punten in mindering starten in de Ligue 2. Ook mag er tijdens de eerste 4 wedstrijden geen publiek aanwezig zijn. De degradatie van de 10-voudig kampioen van Frankrijk zorgde voor chaos op en rondom het veld.


En dus is de club bestraft door de Franse tuchtcommissie. Nadat Saint-Etienne voor het eerst in 18 jaar degradeerde na de play-off tegen AJ Auxerre ging het helemaal mis in Stade Geoffroy-Guichard. ‘Fans’ bestormden het veld en schaamden zich niet om vuurwerk naar het publiek te gooien.

Penalty’s

Saint-Etienne eindigde afgelopen seizoen met 1 puntje boven de degradatiestreep, op de 16e positie, en moest dus nacompetitie spelen. Nadat de heenwedstrijd met AJ Auxerre gelijkspel eindigde, werd het nog spannender toen Les Verts (de Groenen) ook met eigen publiek niet wisten te winnen.

Ook in deze wedstrijd werd het gelijk en dus moesten er penalty’s genomen worden. Toen AJ Auxerre de winnende penalty erin schoot (5-4) liep het volledig uit de hand. Spelers en stafleden vluchtten snel weg.