FIFA onderzoekt het gedrag van spelers en staf van Argentinië en Kroatië tijdens het WK 2022 in Qatar. De wereldkampioen gedroeg zich na de gewonnen finale niet echt voorbeeldig.


Met name Emiliano Martínez wist na de finale de aandacht op zich te vestigen. De Argentijn werd uitgeroepen tot beste doelman en vierde dat door zijn trofee voor zijn kruis te houden.

Volgens persbureau AP renden 3 uur na de eindstrijd Lionel Messi en andere Argentijnen door de persruimte. Ze zongen en sloopten de dunne wandjes op die plek, terwijl ze weigerden met de media te praten, wat wel een verplichting is.

Bij de Kroaten worden mogelijk discriminerende uitingen onderzocht.

Straf

De FIFA maakte tevens bekend dat de bonden van Mexico, Servië en Ecuador zijn gestraft naar aanleiding van hun gedrag in Qatar. Mexico kreeg een boete van 100.000 Zwitserse frank (99.600 euro) en moet een wedstrijd zonder publiek spelen.

Ecuador moet 20.000 Zwitserse frank (19.900 euro) overmaken en een aantal tribunes sluiten bij een wedstrijd. Servië moet ook deels zonder publiek spelen en 50.000 Zwitserse frank (49.800 euro) ophoesten.

Lees ook: Weer een scheldende Argentijn! Rodrigo De Paul: ‘Zuig mijn pik, rukkers’