Cristiano Ronaldo wint WEER niet de Champions League met Juventus. De Italiaanse ploeg en de Portugese superster gingen onderuit over 2 wedstrijden tegen FC Porto. Het werd een knotsgekke return in Turijn, die pas na een verlenging werd beslist.

Porto begon de wedstrijd met een 2-1 voorsprong uit de eerste wedstrijd. Juventus speelde nu thuis, dus dan is het zaak om geen tegendoelpunt te krijgen. Maar dat gebeurde juist: Bjรถrn Kuipers gaf de Portugezen een redelijk makkelijke strafschop. Sรฉrgio Oliveira prikte ‘m binnen.

Federico Chiesa kwam heerlijk uit de kleedkamer en scoorde vlak na rust de 1-1. Juve werd daarna nog een keer in het zadel geholpen. Medhi Taremi ontving binnen een paar minuten tweemaal geel en kon gaan douchen. Het was wederom Chiesa die na een dik uur voetballen de 2-1 binnen werkte.

En opeens was het dus gelijk: Porto won wedstrijd 1 met 2-1, Juve stond nu 2-1 voor. Met deze stand gingen we dus verlengen.

Heet potje voor Kuipers

Het werd een zinderende verlenging. Niet zozeer qua kansen, wel qua passie en beleving. Voor Kuipers was het geen makkie. Beide ploegen zeurden enorm en er werden veel overtredingen gemaakt. De Nederlander deelde over de hele wedstrijd 9 kaarten uit, waarvan dus 1 rode.

Er kwamen ook nog goals in de verlenging, ja ook dat nog. Porto kwam op rozen na een rake vrije trap van Sรฉrgio Oliveira. Het muurtje en Juve-keeper Wojciech Szczฤ™sny zagen er daarbij niet heel lekker uit. Niet veel later was het alweer 2-2. Adrien Rabiot knikte raak uit een corner.

Toch had Juventus vanwege de uitgoals die Porto maakte nog 1 doelpunt nodig. Matthijs de Ligt claimde nog een penalty, maar Kuipers gaf er terecht geen. Na een aantal loeispannende slotminuten eindigde de wedstrijd in 3-2 en zo kegelde Porto Juventus uit de Champions League en staan de Portugezen in de kwartfinales.