FC Barcelona heeft simpel gewonnen van Athletic Club. Een kleine revanche voor Barcelona ten opzichte van de bekernederlaag een maand geleden. Athletic zal het niet zoveel boeien. Zij waren in gedachten al bij de halve finale van de Copa del Rey komende week. Uitslag: 4-0. Een flinke Nederlandse tint zat aan de overwinning.


Frenkie de Jong had deze keer een bankplek. Xavi koos voor Gavi. De Jong had in de doordeweekse Europa League-wedstrijd tegen Napoli (2-4-winst) nog zoveel lof gekregen. Zijn trainer wil De Jong ook niet altijd gebruiken en heeft met Gavi natuurlijk een uitstekend alternatief.

Nederlands banktrio

Op de bank zaten ook Memphis Depay en Luuk de Jong. Het Nederlandse trio zag Pierre-Emerick Aubameyang de openingstreffer maken. Tegen het B-elftal ging het makkelijk en bij vlagen kon Barça lekker ‘spelen’ in Camp Nou.

FC Barcelona-Dembele

Frenkie met de assist

Uiteindelijk mochten Frenkie de Jong (67e minuut), Memphis Depay (82e minuut) en Luuk de Jong (87e minuut) nog invallen. Frenkie de Jong was nog belangrijk met een assist bij de 2-0. Andere invaller Ousamane Dembélé, die door een deel van het publiek constant werd uitgefloten, schoot kiezelhard raak. De Franse spits wil zijn contract wel verlengen, maar wil dan ook cashen. De leiding van Barcelona ziet dat niet zitten.

Luuk met de goal

En toen was uiteraard nog het momentje van Luuk Luuk Luuk, zoals ze bij Barça altijd schreeuwen. De Nederlandse spits vloog door de lucht bij een voorzet van Dembélé en kopte weer eens raak. Alweer zijn 5e doelpunt dit nog korte jaar.

Luuk de Jong

Vergeet Depay niet

Voor de mensen die dachten dat het wel genoeg was zo, hebben we slecht nieuws. 1 Nederlandse invaller had nog niet gescoord namelijk. En dat gebeurde dus. Doelpunt Depay! De Nederlandse aanvaller kwam weer terug na een blessure en kon de goal wel gebruiken. In de hiërarchie is hij flink gedaald. Dembélé was weer verantwoordelijk voor de assist. Ook hij was een geweldige invaller. Voor het eerst in de clubgeschiedenis troffen 3 invallers doel voor Barcelona.

Barcelona op Champions League

Barcelona klimt naar de 4e plaats in LaLiga. De belangrijke 4e plaats ja, voor Champions League-voetbal. Het kan zelfs nog mooier worden voor Barça. De achterstand op nummer 3 Real Betis is slechts 1 punt en de Catalanen hebben nog 1 wedstrijd tegoed.

Samenvatting FC Barcelona – Athletic Club