FC Barcelona is heel hard op weg naar de titel van LaLiga. De Catalaanse topclub speelde zondagavond met Frenkie de Jong op 6 tegen het nietige Cádiz en had maar 2 minuten nodig: 2-0.


Tussen minuut 43 en 46 was het 2 keer raak. Eerst dribbelde de uitblinkende Ferran Torres langs 3 tegenstanders en gaf hij knap voor. Robert Lewandowski dacht met zijn hoofd binnen te prikken, maar zijn kopbal werd geblokkeerd. In de rebound schoot gelegenheidsaanvoerder Sergi Roberto alsnog raak. Een bierteug later had ‘Lewa’ alsnog zijn 15e competitiedoelpunt te pakken. Randje 16 schoot hij strak laag binnen.

De Jong heeft meer trek in United uit

De Jong stond weer eens op 6, maar kon niet zoals de laatste wedstrijden opvallen. De Nederlander leek het rustig aan te doen, met oog op de Europa League-clash van donderdag bij Manchester United. De Jong pakte ook nog een gele kaart, voordat hij door trainer Xavi naar de kant werd gehaald.

Barcelona dik bovenaan

In de laatste 20 minuten zonder De Jong werd er niet meer gescoord. Zo blijft Barça fier bovenaan LaLiga. Na 22 speelronden hebben de Catalanen 59 punten, 8 meer dan titelrivaal Real Madrid.