Ajax won met 4-2 van Sporting Portugal en rondde daarmee een historisch goede poulefase in stijl af. Trainer Erik ten Hag was na afloop tevreden, maar zag ook nog ruimte voor verbetering.

Over de intensiteit was de trainer van Ajax tevreden, maar volgens Ten Hag waren de tegendoelpunten het gevolg van het niet goed opvolgen van bepaalde afspraken.

“De regels die we moeten volgen, dat deden we niet altijd goed”, moppert Ten hag. “Bij de 1e goal voetballen ze eronderuit en is er te weinig druk op de bal. Bij de 2e tegengoal moesten we wisselen en was de organisatie even weg.”

Daley Blind

Daley Blind werd in de rust naar de kant gehaald ten faveure van Nicolas Tagliafico. Ten Hag liet weten dat hij hiervoor koos om ook Tagliafico minuten te gunnen: “Nico is een hele belangrijke speler voor ons en hij was de 2e helft zelfs aanvoerder. Hij heeft een rol in de boel bij elkaar houden en op scherp zetten.”

Groepswinnaar

Ajax gaat straks de loting in als één van de groepswinnaars. Dat betekent dat het in de 8e finales tegen een nummer 2 speelt, maar een garantie op een makkelijke loting is dit absoluut niet.

“Ik kijk nooit naar lotingen, want ik heb er toch geen invloed op”, zegt hij. “We zien wel wat eruit komt. Dat het zwaar wordt, weet je van tevoren, maar we hebben vertrouwen getankt dat we iets kunnen bereiken. Geen enkele ploeg zal het leuk vinden om tegen Ajax te spelen.”