Vitesse had donderdag een belangrijke taak: Nederlandse punten pakken voor de coëfficiëntenlijst, tégen een Franse concurrent. Het werd uiteindelijk 3-3 tegen Stade Rennais. Naast Vitesse pakte ook de andere Nederlandse clubs belangrijke punten voor die coëfficiëntenlijst.

Ajax won woensdag met 2-1 van Besiktas. AZ en Feyenoord stelden donderdagavond de groepszege in de Conference League veilig. Feyenoord (of eigenlijk Cyriel Dessers) deed dat door 2-2 te spelen tegen Slavia Praag, AZ speelde gelijk tegen FK Jablonec.

Vitesse en PSV staan 2e in hun poule en hebben de volgende ronde volledig in eigen hand. Vitesse moet winnen van Mura om door te gaan, ervan uitgaande dat Tottenham Hotspur wint van groepshoofd Stade Rennais. Als de Spurs verliezen, mogen de Arnhemmers óók verliezen. PSV heeft in de laatste ronde aan een gelijkspel genoeg tegen Real Sociedad om 2e te worden in hun poule.

Hoe gaat het met de coëfficiënten in Nederland?

Nú al superjaar
12.600 punten! Ter vergelijking: in het jaar dat Ajax de halve finale van de Champions League haalde, pakte Nederland in totaal 8.600 punten. Nog een vergelijking: in de afgelopen 4 jaar haalde Frankrijk nóóit zoveel punten. En de knock-outfase moet nog beginnen.

Alleen Engeland pakte dit seizoen nóg meer punten dan Nederland, volgens coëfficiënten.nl.

Slecht seizoen weg

Na dit seizoen valt het slechte seizoen 2017/2018 weg, waarin Nederland maar 2.900 punten pakte. Bij de concurrenten Portugal (9.666) en Frankrijk (11.500) vallen véél meer punten weg.