Het leek een invalbeurt uit een droom te zijn voor Arnaut Danjuma. De Nederlandse buitenspeler kwam voor ruim 20 miljoen euro over van Bournemouth en speelde pas 5 minuten voor Villarreal. In de uitwedstrijd bij Atlético Madrid kreeg hij heel wat meer minuten en dat leverde direct een doelpunt op. Het leek de winnende te worden totdat Aissa Mandi in de laatste seconde de bal in het eigen doel kopte.

Villarreal en Atlético speelden met 2-2 gelijk in het Wanda Metropolitano. Manu Trigueros zette de gele onderduikboot op voorsprong net na rust. Wie anders dan Luis Suárez zorgde direct voor de gelijkmaker.

De kampioen van Spanje was beter en had een duidelijk veldoverwicht. Dat was vooral terug te zien in het aantal corners. Liefst 16 kreeg Atléti er, en Villarreal niet 1tje! Maar de verdedigers van de thuisploeg bleven maar heen en weer lopen zonder dat er iets gebeurde uit een corner.

Schreeuw richting Van Gaal?

Toen diezelfde Atlético-verdedigers even moesten opletten achterin, gingen ze gruwelijk de fout in. De bal belandde voor de voeten van Danjuma en de verdedigers in het Championship weten dan: dit wordt een doelpunt. De Nederlander roste de bal tegen de netten en schreeuwde het uit.

Een schreeuw die bondscoach Louis van Gaal hopelijk hoorde. Iedereen wil gewoon 4-3-3 spelen bij Oranje, maar Van Gaal ziet voorlopig het materiaal daar nog niet voor. Nou, het is te hopen dat hij nog niet in bed ligt en Ziggo Voetbal had ingeschakeld zondagavond. Danjuma zou weleens de uitkomst op de Oranje-vleugels kunnen zijn.

De winnaar van de Europa League is de angstgegner van de ploeg van trainer Diego Simeone. Een nederlaag leek dus onafwendbaar. Totdat verdediger Mandi letterlijk in de laatste seconde van de wedstrijd de bal totaal verkeerd terug kopte. Danjuma kon wel janken.