Giovanni van Bronckhorst is als trainer van Rangers FC pijnlijk onderuit gegaan in de ‘Old Firm’ tegen de grote rivaal Celtic. Van Bronckhorst en zijn spelers verloren met 3-0 op bezoek bij de stadgenoot uit Glasgow, Schotland.

Voor de 46-jarige Van Bronckhorst was het zijn 1e derby tegen Celtic als trainer van Rangers.

3 goals in 1e helft

Al na 5 minuten stond het 1-0 door een goal van Reo Hatate. De Japanner zorgde in de 42e minuut ook voor de 2-0. Nog voor het rustsignaal zette de Israëliër Liel Abada de ruststand op het scorebord: 3-0. In de 2e helft probeerde het Rangers van Van Bronckhorst nog wel wat te forceren, maar zonder succes. Het bleef bij 3-0.

Spannende titelstrijd

Rangers en Celtic zijn bezig aan een spannende titelstrijd in de Schotse Premiership. Door de nederlaag van Rangers is Celtic de nieuwe koploper. Van Bronckhorst en co hebben 56 punten na 24 wedstrijden, Celtic heeft 1 puntje meer.