De Afrika Cup-partij tussen Kameroen en de Comoren was heerlijk, maar het lijkt erop dat er onderwijl ook een drama plaatsvond in en rond het stadion in de Kameroense stad Yaoundé.


Diverse media melden dat er door gedrang om binnen te komen in het Olembe Stadium meerdere doden zijn gevallen en vele mensen gewond raakten. Naseri Paul Biya, een plaatselijke gouverneur, zegt dat er meer slachtoffers kunnen zijn.

Naar verluidt mochten er maar 40.000 man in het stadion (vanwege coronaregels werd de normale capaciteit van 60.000 niet benut), terwijl 50.000 man naar binnen probeerde te komen.

Gedrang

“Het is gemeld dat er 7 mensen zijn overleden bij het gedrang rond het stadion waarin Kameroen tegen de Comoren speelde”, schrijft de Britse krant Daily Star.

“Op video’s die op social media rondgaan is te zien dat tientallen toeschouwers op hetzelfde moment proberen door de poorten van het stadion te komen.”

“Een andere video toont fans die op de grond liggen en sommigen lijken buiten bewustzijn. Enkele ooggetuigen zeggen dat mensen in het gedrang werden vertrapt.”